26 de gener 2021

El diari de l'educació comenta el nostre treball

El passat 1 de desembre "El diari de l'educació" i sota el títol "Projectes de renovació: conflictes quotidians" es va fer ressó del nostre treball i fa aquesta ressenya.

Projectes de renovació: conflictes quotidians

https://projectesderenovacio.blogspot.com/

 

Un grup de docents valencians, autobatejats com a “equip de treball Trepitjant” (les aules, s’entén), ha ajuntat 121 casos reals de situacions quotidianes que es donen a l’escola (64 casos) i a l’institut (57 casos), i per cadascuna d’elles ha elaborat una fitxa, amb una breu descripció de la situació i preguntes que conviden la reflexió. La idea és precisament aquesta: ajudar a la reflexió, perquè cada escola i cada context és un món i no hi ha una solució única i màgica per cada cas. Han fugit, doncs, de la temptació de fer un receptari, perquè en educació no hi ha cap recepta universal. Un cop fet el treball, han creat la web i hi ha penjat el dossier Què hi fem perquè qualsevol persona que vulgui se’l pugui descarregar.

Coordinats per Enric Ramiro, aquests nou docents sumen totes les etapes i pràcticament tots els models educatius, ja que entre tots acumulen molts anys d’experiència com a docents d’infantil, primària, secundària, escola rural, escola d’adults i formació de mestres. “L’objectiu principal és la connexió entre l’ensenyament universitari i el no universitari, entre la teoria i la pràctica, amb preguntes obertes per al debat i la reflexió, i basades sempre en fets reals tots els més de cent casos plantejats”, explica Ramiro.

Alguns exemples de fitxes: Hem d’actuar a la classe quan l’alumnat s’exhibeix? Quins recursos tenim al centre per poder conciliar la vida laboral i la vida familiar? Ens hem d’implicar en les actuacions de l’alumnat a l’entrada o l’eixida de l’escola? Què fem amb el millor alumne de l’institut? Com s’ha de reaccionar davant la transsexualitat? Com podem gestionar les substitucions quan no envien el professorat adient? A banda dels dos grans blocs (infantil/primària i secundària), els casos es divideixen en set categories: individuals, entre professorat i alumnat, entre alumnat, entre famílies i professorat, entre el professorat, amb l’administració, amb el veïnat.

https://diarieducacio.cat/tres-nous-recursos-en-linia-sobre-avaluacio-formadora-dificultats-daprenentatge-i-conflictes-quotidians/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada